020 808 3758 (NL) Kaapstad, Zuid-Afrika info@cherrywoodhouse.nl
Het behandelprogramma van Cherrywood House is veelomvattend. Onze minimale duur van het programma is 30 dagen. Mochten mensen een langere behandeling nodig hebben, dan zal het team van Cherrywood House het programma daarop afstemmen om zo goed mogelijk aan de behoeften van elke individuele cliënt te voldoen.
Nee. Wij blijven te allen tijde respectvol en aanvaarden de religieuze achtergrond van onze cliënten, maar religie is - op welke manier dan ook - geen onderdeel van onze behandeling.
Ja, cliënten krijgen dagelijks toegang tot hun telefoon en andere elektronische apparaten, op vooraf afgesproken tijden. Wij moedigen onze cliënten aan om in contact te blijven met hun familie en geliefden tijdens rustmomenten.
Het 12 stappen-programma kan gebruikt worden in uw behandelplan. Wij geloven niet dat er één manier is om te herstellen. Afhankelijk van de individu zijn er verschillende methoden die werken. Ieder heeft een eigen pad te bewandelen en jouw herstel is daar op aangepast.
Iedereen is bang om te falen. We zijn geconditioneerd om te geloven dat falen iets is dat we koste wat het kost moeten vermijden. Wie succesvol zijn - in wat dan ook - zijn degenen die het ondanks hun angst durven te proberen, en durven op te staan nadat ze zijn gevallen. Succes is gebouwd op mislukking - en niet op het vermijden van risico's.
De medicijnen van cliënten worden ter plaatse veilig bewaard in afgesloten medicijnkasten. Cherrywood House voorziet cliënten van hun medicatie op een tijdige, toegankelijke en deskundige manier, toegediend door gekwalificeerd personeel.
Cherrywood House biedt externe medische detox aan in een geregistreerde privékliniek, die wordt beheerd door een deskundig medisch team. Cliënten worden vervoerd van en naar de kliniek voor medische detox, en worden ondersteund door het Cherrywood House team gedurende het proces. Het tarief voor detox is niet inbegrepen in het behandelprogramma.
Een belangrijk deel van uw herstel start wanneer u de kliniek verlaat. Cherrywood House werkt daarvoor met vaste aftercare partners in Nederland.
Veel cliënten van Cherrywood House hebben een dubbele diagnose. Dubbele diagnose kan gedefinieerd worden als cliënten die meer dan één ziekte hebben die gelijktijdig behandeld moet worden. Depressie en angststoornis zijn beide veel voorkomende kenmerken van een dubbele diagnose. Cherrywood House heeft een uitgebreid programma ontwikkeld om tegemoet te komen aan de veelzijdige behoeften van cliënten die te maken hebben met depressie, angststoornissen en andere gerelateerde problemen rond geestelijke gezondheid.
Cherrywood House biedt een zeer hoge counselor-cliënt ratio, daardoor worden er vaak één-op-één sessies aangeboden. Daarnaast zijn er dagelijks groepsconsulten. Cherrywood House counselors zijn allen hoog gekwalificeerde, ervaren, professionals.
Cherrywood House wordt bemand door een deskundig multidisciplinair team, dat goed is toegerust om cliënten met een dubbele diagnose te behandelen. Elke cliënt zal een evaluatie ondergaan, die zijn of haar individuele behandelbehoeften zal bepalen. Cliënten met een dubbele diagnose zijn verzekerd van de allerbeste zorg in dit opzicht.
Wij kunnen u ondersteunen in uw herstel van:
• Verslaving aan verdovende middelen
(Heroïne, Ketamine, Marijuana, GHB, Speed, Cocaïne)
• Alcoholverslaving
• Gedragsverslavingen (Seks, Gokken, Gamen)
• Medicijnverslaving
Ja. We zullen deze dingen op drie verschillende niveaus benaderen. Ten eerste door je tips en hulpmiddelen te geven, zodat op een natuurlijke manier je stress en angst verminderd. Ten tweede, door je een handvaten te geven, zodat je een gezond copingmechanisme hebt op het moment dat je verlangens toch toeslaan (en ook door je te helpen een goede getuige van je eigen gedrag te worden, zodat je weet hoe je het kunt beheersen). Ten derde, door je te laten begrijpen WAAROM deze dingen gebeuren - dat leren is heel belangrijk om je gedrag te kunnen beheersen.
We hebben de omstandigheden zo gemaakt dat dit mogelijk is. Je bent vrij om je aan de rand te begeven en naar andere mensen te kijken. Je zult veel hebben aan wat ze met je delen. Je mag zelf je verhaal doen zodra de tijd rijp is.
Familie, vrienden en/of dierbaren mogen je bezoeken op vaste bezoekuren. De standaard bezoekuren zijn wekelijks tussen 13.00 en 16.00 uur op zondagmiddag. Verzoeken voor bezoek buiten de standaard bezoekuren kunnen bij het team worden ingediend.
Cherrywood House heeft een eigen huisarts en zal indien nodig een consult inboeken. Wanneer bezoeken aan externe medische professionals nodig zijn, zorgt Cherrywood House voor vervoer van en naar deze afspraken.
Cherrywood House biedt accommodatie in comfortabele gedeelde tweepersoonskamers. Een eenpersoonskamer kan ook, maar dan wel tegen een hoger tarief. Cliënten worden verzocht hun voorkeur vooraf aan te geven.
Cherrywood House biedt een familieprogramma aan voor diegenen die getroffen zijn door de verslaving van een geliefde of gezinslid. Wij zijn ervan overtuigd dat juist ook de familie steun nodig heeft en steun verdiend.
Cherrywood House biedt diensten aan op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Elke cliënt wordt geëvalueerd door ons multidisciplinair team en indien nodig doorverwezen naar onze klinisch psycholoog of psychiater.
Cliënten krijgen voor hun aankomst in Cherrywood House een uitgebreide paklijst. Eventuele extra items die nodig zijn na opname kunnen worden geregeld via onze conciërge.
Cherrywood House biedt zorg van wereldklasse. Voor nazorg werken we met een met een aantal vaste aftercare partners in Nederland. Voortdurende ondersteuning in herstel is een belangrijke sleutel tot succes. We doen er alles aan om een fundamenteel herstel te bewerkstelligen.
Cherrywood House hanteert een holistische benadering van herstel, waarbij lichaamsbeweging als een belangrijk onderdeel van dit proces wordt gezien. Onze faciliteiten omvatten een door zonne-energie verwarmd zwembad, een grote tuin voor buitenactiviteiten, evenals cardiovasculaire en krachttraining apparatuur in onze fitnessruimte. Yoga is ter plekke mogelijk. Verder bieden wij begeleide wandelingen aan naar de wereldberoemde stranden en bergen van Kaapstad.
De tarieven van Cherrywood House tarieven zijn exclusief alle persoonlijke en medische diensten. De doktersrekening, medicatie, gespecialiseerde diëtetiek, tandheelkundige diensten zullen zelf betaald moeten worden. Daarnaast is wat zakgeld te hebben voor kleine, persoonlijke aankopen.