020 808 3758 (NL) Kaapstad, Zuid-Afrika info@cherrywoodhouse.nl

Familieprogramma

Verslaving treft het hele gezin

Vaak voelt de verslaafde zich geïsoleerd, gevangen door zijn verslaving en niet in staat om met zijn familie en vrienden te communiceren. Hoewel ze zich geïsoleerd en afgescheiden van anderen kunnen voelen, zijn de gevolgen van hun verslaving dat niet.

Het effect op familie en vrienden kan verwoestend zijn. Terwijl de verslaafde zich in wat wij noemen een actieve verslaving bevindt (nog steeds aan het gebruiken of drinken), is zijn vermogen om het effect van zijn daden op anderen volledig te begrijpen zeer gering. Empathie is een slachtoffer van actieve verslaving. Dit verminderde vermogen om het effect van hun daden op anderen volledig te begrijpen dient alleen maar om de gedeelde pijn van familie en geliefden in stand te houden.

Families in dit stadium zijn gericht op het "repareren" van hun geliefde. Ze denken dat als hun geliefde door iemand "gerepareerd" kan worden, dat alles dan weer normaal zal worden. Dat is niet het geval.

//cherrywoodhouse.nl/wp-content/uploads/2021/03/Group-therapy-bw-scaled.jpeg

Als je het leed dat geliefden is aangedaan als een vorm van trauma beschouwt, dan wordt het gemakkelijker te begrijpen dat de familie ook op een reis van herstel moet ondernemen. De familie heeft begeleiding nodig om verslaving te begrijpen, en nog belangrijker het effect van verslaving op de familie als geheel.

Verslaving is een ziekte van het gezin, niet van het individu.

Familieondersteuningsgroep

De familieondersteuningsgroep in Cherrywood House is een hulpbron speciaal voor de familie, en niet voor het individu dat aan een verslaving lijdt. Wij bieden de familie de steun, het onderwijs en de hulpmiddelen die nodig zijn om de reis van het gezin op weg naar herstel te beginnen. Het is onze missie om de familie te laten inzien dat ze steun nodig hebben en verdienen.

Heel vaak benaderen families ons met de vraag wanneer en of ze hun geliefde weer moeten vertrouwen. Als we de verslaafde en de familie kunnen helpen om eerlijk en moedig te praten over de moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd worden, en hen helpen om het standpunt van de ander te begrijpen, dan kunnen we hen helpen om weer contact te maken en dat vertrouwen op te bouwen. Gezonde communicatie is de sleutel tot het herstellen van vertrouwen en het herstellen van relaties.

Onze familieondersteuningsgroep wordt eenmaal per week gehouden, op een zaterdagochtend. Het vindt plaats van 10.00 en 11.30 uur, en staat open voor alle families die te maken hebben met de verslaving van een geliefde, ongeacht of uw geliefde momenteel in behandeling is of niet. Deze groepen zijn gratis.

U kunt uw interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@cherrywoodhouse.nl. Boekingen moeten per week worden gemaakt, en er is geen minimale aanwezigheid vereist.